Press

För pressbiljetter, information och förmedling av kontakter, kontakta festivalkordinator/kommunikatör Jonas Lundqvist, 070-35 65 008, jonas@berattarfestivalen.se

Pressmeddelanden och pressbilder från Berättarfestivalen publiceras i nyhetsrummet på Mynewsdesk.

Följ NORDISKT BERÄTTARCENTRUM – en del av Västerbottensteatern

Publiceringsrätt: Pressbilder är fria att använda i media under förutsättning att  Berättarfestivalen i Skellefteå och fotografens namn anges i direkt anslutning till bilden.

Aktuellt program: Berättarfestivalen har ett omfattande program som successivt kommer att publiceras på webben fram till festivalstart. Ändringar och kompletteringar kan komma att ske fram till och under festivalen. Senaste version finns alltid här på webben.

Berättarfestivalen 2019 genomförs 14-20 oktober. Förutom program i centrala Skellefteå, med Nordanå och Västerbottensteatern som nav, arrangeras vanligtvis aktiviteter på flera orter runtom i Skellefteå kommun, bland annat på biblioteken. Huvudarrangör är, sedan 2018, Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern, i samverkan med Kulturavdelningen/Skellefteå kommun, Skellefteå museum och Västerbottens museum i samverkan med Skelleftebygdens berättarförening och en mängd lokala arrangörer och huvudsakligen med stöd av Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

Resa och bo: Till Skellefteå flyger man med SAS eller Norwegian från Arlanda på en knapp timme, flygbuss från flygplatsen till Skellefteå centrum tar ca 30 minuter.
Information för besökare finns på visitskelleftea.se
Karta över Skellefteå med Nordanå markerat finns här.