torsdag kl 10.00

En bit av mig - en föreställning av nyanländas egna berättelser

Musikteater Unna presenterar musik- och berättarföreställningen ”En bit av mig” som baseras på nyanlända ungdomars och barns egna berättelser.

180 elever har fått göra berättelser om personliga föremål i ett berättarprojekt hösten 2015 och 2016 i Sigtuna. Berättelserna som kom fram berörde inte bara själva tingen utan allt som föremålen betydde för barnen - flykten från hemlandet, saknaden av vänner och drömmar om en framtid i Sverige. Föreställningen är ett brev från barnen till publiken.

”En bit av mig” är ett konstnärligt samarbete mellan guldbaggenominerade filmskaparen Ida Lindgren, scenberättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev. Barnen finns på scenen genom filmer och ljudinspelningar vilket skapar en äkthet till deras sanna berättelser.

Berättaren Johan Theodorsson och nyckelharpsspelaren Anders Peev är barnens representanter på scen.

Musik och berättande binder samman de olika berättelserna till en helhet och fördjupar dramatiken och spänningen på scen. Tillsammans skapar de konstnärliga uttrycken en både lyrisk och fullkomligt äkta föreställning. En bit av mig handlar om att minnas sitt hemland och sina vänner och om framtidshopp i ett nytt land

Ett skapande skola-projekt. 

Fri entré.

Folkets hus

Boliden

Arr: Skellefteå kommun

Teater
Musik

Förbokad grupp (internt arrangemang)