Wednesday kl 19.00-21.30

Arkiv 2018: Släktkalaset

Möt tre systrar, hon som stannat kvar, den nyskilda och hemvändaren, som sammanstrålar för att fira sin pappa. Det blir en sprudlande fest med syskonkärlek, rivalitet och djupaste allvar. Ett släktkalas du inte vill missa!

Maria Bloms pjäs Masjävlar från 2001 är en fantastiskt rolig, rapp och välskriven dramakomedi om tre systrar som strålar samman för att fira sin pappa som fyller jämnt.

I vår version har vi förflyttat handlingen till Västerbotten och döpt om den till Släktkalaset. För det är precis det vi vill bjuda in er till – ett dundrande släktkalas, en sprudlande fest, ett spektakel, med lekfullt skådespel, sång och levande musik, där skratt och galna upptåg blandas med syskonkärlek, rivalitet och djupaste allvar. Precis som ett riktigt släktkalas ska vara.

Teatern kommer byggas om och vi kommer mitt in i festförberedelserna. Servetter ska vikas, ballonger ska fyllas och finns det verkligen bestick så det räcker till alla!? Det ränns ut och in, fram och tillbaks. Låter det stressigt? Det är det. Men det finns ändå massor med tid för drömmar, kärlek, längtan och förhoppningar. Ja, till och med allvar…

Varmt välkomna att se Västerbottensteaterns stora dramakomedi under 2018! Ett Släktkalas ni sent skall glömma!

Biljettpris: ord pris 295 kr, ungdom och studerande 100 kr.
Biljetter från 24/1 finns på tickster.com: onsdag 11/4

OBS! Föreställningen 19/4 av Släktkalaset är inställd. 

Författare: Maria Blom
Anpassning till västerbottniska förhållanden: Martin Lindberg
Manusbearbetning & regi: Bobo Lundén
Scenografi och kostym: Linda Tublerova
Kompositör: Cay Nyqvist
Ljusdesign: Erik Nordlander
Mask: Helena Andersson
Medverkande: David Andersson, Astrid Assefa, Ellen Hennig, Mikael Lindgren, Cecilia Ljung, Margareta Niss och Andreas Risán.

 

Västerbottensteatern

Skellefteå

Längd: 2 tim 30 min

Arr: Västerbottensteatern

Teater
Musik
Västerbottensteatern

Öppet för alla