[PRESSMEDDELANDE] Karin Ferry blev vinnaren av stipendiet Berättarkraft 2010. Finalen avgjordes idag som en del i den pågående Berättarfestivalen i Skellefteå. Karin var en av sju nominerade finalister med berättelser på det givna temat ”I mellantiden”.

– Det var ett svårt val, alla berättelserna var mycket bra, med olika karaktär, säger Catarina Hägglund i juryn.

Förutom äran så innebär stipendiet att Karin Ferry får möjlighet att besöka en valfri berättarfestival i norra Europa.

Övriga finalister var Love Ersare, Elina Lindström, Rose-Marie Lindfors, Berith Södermark, Karin Antonsson och Lars Mattsson. Juryn bestod av kommunalrådet Bert Öhlund, Catarina Hägglund från Skellefteå Kraft, berättaren Gunnar Eklund, Pär-Erik Wikström, berättare från Burträsk. Som publikrepresentant i juryn medverkade Ulf Lundström.

Berättarkraft är ett nyinstiftat stipendium med syfte att utveckla berättarkulturen i Västerbotten. Initiativtagare är Skellefteå Kraft och Berättarfestivalen med Västerbottensteatern som en aktiv samverkanspartner.

Kontakt Karin Ferry: Tel  070-550 94 98

Premiär på 48 timmar liv
Berättarfestivalen har idag bland annat bjudit på premiär av berättarföreställningen 48 timmar liv, av och med Ulph Nyström. Den handlar om Ulphs bror som bara levde 48 timmar och hans olevda liv. Föreställningen blev också premiär för Ulph som scenisk berättare, en premiär som han klarade med glans. Återstående program idag lördag är bl a AC Impro, improviserad berättarteater, och Anders Granströms Sail Along Silvery Moon – berättade dansminnen.

Den avslutande söndagens program innehåller bl a berättelser med Katarina Mazetti, Föreställningen om Torgny Lindgren och en för Skelleftepubliken ny företeelse – berättarauktion. Sista programpunkt ar Riksteaterns berättarföreställning Signalfel, av och med Hamadi Khemiri.

För mer information kontakta projektledare Jonas Lundqvist, tel 0910-151 20, 070-35 65 008, jonas@berattarfestivalen.se