Nu har anmälningstiden för stipendiet Berättarkraft gått ut. Fjorton berättare har lämnat in sina genomarbetade bidrag med förhoppningen att bli en av de åtta finalisterna. Nästa steg blir nu att en urvalsjury ska gå igenom alla bidrag för att hitta de åtta bästa som ska tävla med sina berättelser under Berättarfestivalen 2011.

Urvalsjuryn består av Lillemor Skogheden, Västerbottensteatern, Marianne Folkedotter, berättarantikvarie Västerbottens museum, Ann-Marie Lindgren, länsbildningsförbundet och Catarina Hägglund från stipendiesponsorn Skellefteå Kraft.

Finalisterna presenteras inom kort här på webbplatsen.

Fjolårets vinnare av stipendiet blev Karin Ferry. Hon använde sitt stipendium till en resa till The Scottish International Storytelling Festival i Edinburgh. Läs Karins egen reseberättelse.