Det blir italienskt gästspel under Berättarfestivalen i april. Den unga teatergruppen ITC Teatro från Bologna kommer att gästa festivalen för att samarbeta med teatergruppen Kalasklanen. Det är sju ungdomar från Skellefteå men med olika kulturell bakgrund som arbetat tillsammans med dramapedagogen Rose-Marie Lindfors. Deras samarbete kommer även att resultera i någon form av offentligt program under Berättarfestivalen.

Kalasklanen kommer i sin tur att senare besöka ITC Teatro i Italien. Resan kan genomföras bland annat med hjälp av stipendiet Ung Kulturkraft, som delas ut av Riksteatern och Kraft&Kultur. Stipendiet är på 10 000 kr.

Medverkande i Kalasklanen är sju ungdomar: Hero Amin, Adili Blessing, Rebecca Stolz, Victor Andres Usuga, Mathilda Almgren, Joel Malombo och Agnes Stenlund. Rose-Marie Lindfors är dramapedagog, bland annat verksam i berättarföreningen Your Culture Shows. Rose-Marie kommer även att jobba med många andra program med och för unga berättare och med mångkulturella perspektiv.