Stor-Brodren, med Västerbottensteaterns berättare Greger Ottosson, är en flera berättarföreställningar under Berättarfestivalen 11-17 april. Häromdan hade den premiär och recensionerna är positiva. Föreställningen handlar om Anders Larsson, en av de stora förgrundsgestalterna i 1800-talets nyläser i Västerbotten.

I webbtidningen nummer.se skriver deras recensent Elin Axelsson att ”Historisk guide genom Västerbottens tidiga väckelserörelse är den alltid lika duktiga berättaren och folkmusikern Greger Ottosson. Flyhänt växlar han mellan gammelsvenska, dialekt, rikssvenska och munspel – få kan som Ottosson hitta ett tilltal som rymmer både då och nu i samma andetag. Resultatet blir en stark närvarokänsla och en enastående scenutstrålning.”

Gunnar Eklund är regissör, Cay Nyqvist har skrivit musiken och Helena Weegar har skapat scenografin. Passa på att se föreställningen under Berättarfestivalen! (Foto: Patrick Degerman)