Rose-Marie Lindfors från Skellefteå är vald till ny ordförande i Berättarnätet Sverige, rikstäckande ideell förening som binder samman alla möjliga organisationer inom berättande. Rose-Marie är dramapedagog som bland annat arbetar med unga berättare både inom föreningen Your Culture Shows och när det gäller det unga berättandet i Berättarfestivalen.

Redan innan detta blev klart vid föreningens årsmöte i Lund häromdagen fanns planer på samverkan mellan Berättarnätet och festivalen. I samband med årets festival anordnas ett sk Open space, en form av öppet mötesforum som bygger på ett särskilt system att föra diskussionen. Vid årsmötet var temat det unga berättandet och det är mycket möjligt att det får en uppföljning när det blir dags för nästa Open space – i Skellefteå, preliminärt fredag 15 april.

Läs mer om Berättarnätet Sverige, årsmöte, Open space på BNS nyligen uppfräschade hemsida.