Idag kl 18 är det officiell invigning på Berättarfestivalen 2011. Men berättandet har redan tjuvstartat. Ca 100 personer kom till sjukhusbiblioteket på Skellefteå lasarett för att lyssna till Åke Lundgren berätta om Burk-Curt – samlaren som blev miljonär.

I publiken fanns även en stor del lyssnare ”utifrån”. Jätteroligt tycker vi med så många intresserade till en berätatraktivitet på en av våra kanske minst kända berättarscener.

Nu fortsätter dagen med bland annat berättarcaféer hos studieförbundet Bilda, i Skelleftehamn och Bureå. Greger Ottoson spelar Stor- Brodren i Lövånger innan det blir dags för invigning. Invigningsprogrammet finns här.

Kvällen i övrigt bjuder på berättande om Norrböle på 1950- och 1960-talet, Riksteaterns Vem sover i natt?, berättande entreprenörer, lumparminnen i militärtält och även en till chans att höra berättelsen om Burk- Curt. Se hela måndagsprogrammet här.

Nu är vi igång!