Vilken häftig kväll med fantastiska musiker och berättare! Thomas Andersson och Markus Falck bjöd på en härlig show igår. Thomas var i toppform och levererade makalösa historier, Markus svarade upp med norrbottniska berättaelser som lockade fram lika stort jubel. Herrarna är dessutom fantastiska  musikanter så det svängde rejält om den kvällen. Att en tramporgel kan rymma ett sånt gung! En extra krydda blev musikaliska inhopp av Jonas Knutsson och Cay Nyqvist. Fredagens värd är Jörgen Svedberg med sin talkshow. Bland gästerna finns Greger Ottosson.

Torsdagen bjöd också på en premiär på Västerbotten som inte lämnade någon oberörd. Deltagarna på aftonens officiella mottagning fick också ett litet smakprov på det samarbetsprojekt som ungdomar från Skellefteå, Vilhelmina, Bologna och egentligen hela världen jobbar med under veckan. En mycket gripande illustration till flyktinglivets vanmakt och vånda, men också glädjen över att hitta en landningsplats i tillvaron. Starkt! Resultat blir en föreställning som visas på Berättarefest på Efyran fredagkväll. Be there!

Nu är det slutspurt på gång. Missa inte fredagens program med bland annat berättarteater, berättande i film och konst, Desperados, Köttets borg, trädgårdshistoria, Norrlands Akvavit, jazz, Lapp-Lisa, berättarperformance på Möjligheternas torg…… Kolla programmet här.