Det blir en hel del berättande i Sveriges Radio Västerbotten fram till jul. I berättarkalendern Minnesluckan har alla chansen att få sin julberättelse återgiven i radio. Berättarantikvarien Marianne Folkedotter delar också med sig av konkreta berättartips i Berättarskolan.

Initiativtagare är Västerbottens berättarantikvarie Marianne Folkedotter och SR:s Pia Diaz Bergner. De söker dina julminnen och vinterberättelser till programserien Minnesluckan som ska publiceras i P4 Västerbotten i december och på P4:s webb.

Berättelsen får vara max 6 minuter lång. Gärna berättelser om det du själv har varit med om eller berättelser som du hört andra berätta. De vill ha unika berättelser, inte de som redan finns tryckta i en bok och som man bara läser upp. Berättelser finns överallt. Tänk igenom vad du varit med om, vad du minns eller vad du hört andra berätta. Annars kan du hitta på en berättelse. Sista dag för att lämna ditt bidrag är måndag den 14 november.

Kontakta berättarantikvarien Marianne Folkedotter på Västerbottens Museum marianne.folkedotter@vbm.se om du behöver hjälp med din berättelse. Kontakta Pia Diaz Bergner 070 – 101 51 20 pia.diazbergner@sverigesradio.se och boka en tid så spelar de in din berättelse.

Mer information här.

Berättarskolan med Marianne Folkedotter
Alla kan berätta! Berättarantikvarien Marianne Folkedotter från Västerbottens Museum i Umeå visar hur man gör i P4 Västerbottens Berättarskola. Häng med tre tisdagar i rad klockan 09.35 och klockan 17.  Producent Pia Diaz Bergner.

Mer information finns här.