Sugen på att besöka en av Europas ledande berättarfestivaler? I så fall borde du ta chansen att tävla med din egen berättelse om stipendiet Berättarkraft.

Är du rysligt sugen på att berätta så passar det ännu bättre. Årets tema är nämligen just rysligheter.  Alla bär vi på historier eller minnen som får det att krypa i skinnet och som ger kalla kårar längs ryggraden. Det ska alltså handla om rysligheter. I stort och smått, på skämt eller blodigt allvar. Ur verkligheten eller din egen fria fantasi.
Det viktigaste är din tolkning av årets tema.

Stipendiet består av fortbildning i muntligt berättande samt en resa till Skottland och en av Europas ledande berättarfestivaler. Ditt tävlingsbidrag ska vara inne senast 5 december.

Läs mer om kriterier och andra förutsättningar här.

För tredje året i rad genomförs nu Berättarkraft, med syfte att utveckla berättarkulturen i Västerbotten. Initiativtagare är Skellefteå Kraft, Västerbottensteatern och Berättarfestivalen. Den långsiktiga målsättningen är att uppmuntra och stimulera framtidens berättare.