I Bjurholm, Årets berättarkommun 2010, fortsätter man att vara aktiva i berättarbranschen. Närmast på programmet står ”Möten på vägen” med Thomas Andersson och Markus Falck.

Bjurholms berättarakademi är den drivande kraften bakom det aktiva berättandet i kommunen. Nu arrangerar de en musik- och berättarkväll med berättaren och fiolspelaren Thomas Andersson. Tillsammans med pratglade musikanten Markus Falck, som bland annat medverkar i J P Nyströms, kommer han att berätta om musikens människor i sina respektive hemtrakter i Västerbotten och Norrbotten.
Måndag 10 oktober, anmälan till Bjurholms bibliotek senast 1 oktober.

På höstprogrammet finns även en film- och berättardag lördag 12 november. Berättarkademin har också fortsatt sitt lyckade samarbete med skolan. 15 december kan man på Skolans berättardag se en del av resultatet från det samarbetet.