Bär du på en berättelse? Under Berättarfestivalen 2014 finns chansen att få den publicerad. Projektet SKELLEFTEÅ SKRIVER ska locka fram de där skrivna berättelserna som gömmer sig i skrivbordslådor och datorminnen i bygderna kring Berättarnas stad Skellefteå.

Det är många som skriver i Skellefteå. Digitalt, på papper, eller i tanken. Berättelserna finns där, en del bubblar upp men det mesta ligger under ytan. Skellefteå Berättarförening upprepar succén Skellefteå skriver från förra Berättarfestivalen och uppmanar alla skrivare, nya som erfarna , unga som gamla, blyga som vågliga att lämna in kortnoveller som under Berättarfestivalen 24-30 mars  kommer att få möta sin läsare.

Som projektledaren Berith Juvonen uttrycker det:
– Det finns så många berättelser under ytan som förtjänar att komma upp, så många berättare som aldrig kommer till tals, så många ord som aldrig skrivs för att självförtroendet inte finns, som många tankar och känslor som aldrig sprids för att det inte efterfrågas, eller för att modet inte räcker till. Men vilken kraft som ligger i orden och att få uttrycka dem. Att få beröra någon annan, se någon annan le, eller bekymrat rynka pannan. Att lämna något kvar i en annan människa.

Berith Juvonen, som vann stipendiet Berättarkraft 2011, är också initiativtagare till Skellefteå skriver. Drivkraften bakom hennes idé är att hjälpa människor att tro på sig själva och att det de har inom sig betyder något.

Så här fungerar Skellefteå skriver:
Varje inlämnad novell blir en egen liten bok och trycks i ett antal exemplar. Novellböckerna delas därefter ut gratis i en boklåda i centrala Skellefteå under Berättarfestivalen 24-30 mars. Författarens namn kommer inte att anges.
Kortnovellen skickas till: berattarforeningen@gmail.com, skriv Skellefteå skriver i ämnesraden.

Den ska omfatta 5 000-10 000 tecken inkl blanksteg, typsnitt Times New Roman storlek 12, radavstånd 1,5.
Sista dygn för inlämnande är 2014-02-12.
Namn och kontaktuppgifter måste finnas.
Inlämnade manus kommer att korrekturläsas och korrigeras till viss del. Behövs större korrigeringar, kommer författaren att kontaktas innan så sker.Författarens namn kommer inte att spridas utanför projektgruppen.
I och med manusinlämningen har författaren givit Skellefteå Berättarförening rätt att trycka och sprida novellerna under Berättarfestivalen 2014.
Vid ev annan publicering, t ex i framtida antologi, kommer författarens godkännande att inhämtas.
Frågor besvaras av Berith Juvonen, 070-8563555, kulturtjanster@gmail.com