[PRESSRELEASE] Hur vinner man ett val med berättande? Hur kan berättande göra ett företag framgångsrikare? Hur kan man skapa fred, förståelse, kunskap och makt genom en stark story? Hur kan det hela? Och framför allt – hur blir man en bättre berättare? Alla dessa frågor får svar under berättarkonferensen Tell Me A Story, 27–28 mars, i berättartraditionens Mecka – Skellefteå!

Spontant kan det vara svårt att se vad Moderaternas tidigare chefsstrateg Per Schlingmann har gemensamt med Queering Sápmis Elfrida Bergman. Men tittar man närmare märks det att de framgångsrikt förstått värdet av berättandet – att den som äger berättelsen om historien, nuet och framtiden även äger makt att formulera våra liv och våra drömmar.

De är också två av de tio inbjudna föreläsarna till den första upplagan av Tell Me A Story, en berättarkonferens för alla som tror på berättandets kraft att stärka, läka, kommunicera, utveckla och påverka.
– Det är förstås en bred målgrupp, men om jag jobbade med politik, kommunikation, journalistik, hälsovård, pedagogik, lobbyism, PR, marknads- eller personalfrågor skulle jag prioritera denna konferens. För att inte tala om kulturarbetare i alla led, säger projektledaren Jonas Lundqvist.

Konferensen, som är en del av den årligen återkommande Berättarfestivalen (24–30 mars), har kommit till i dialog med såväl näringsliv som den traditionella berättarscenen.
– Det finns ett stort sug. Sedan Berättarfestivalens start har en konferens av det här slaget efterfrågats, men först nu känner vi oss redo. Vi har inte velat lämna någonting åt slumpen utan verkligen gått in för att ta ett kärnfullt helhetsgrepp om berättandet, med syftet att stärka kompetensen för samtliga deltagare.

Utöver Elfrida Bergman och Per Schlingmann deltar föreläsare som Roi Gal Or, International School of Storytelling UK, Abbi Patrix, grundare av Compagnie du Cercle, Christina Claesson, programledare för Retorik i P1, och Ida Junker från Fabula Storytelling. Föreläsningar varvas med workshops om allt från att förändra världen med berättelser till att våga tiga!
– Att samla expertis i den här omfattningen under två dagar är ovanligt, och det blir väldigt spännande att angripa berättandets möjligheter från så många håll, säger Jonas Lundqvist.

—————————————————————————————————-

Bild: Per Schlingmann. Foto: Ulrika Vendelbo.

För intervjuer och mer information om Tell Me A Story och Berättarfestivalen,
kontakta Jonas Lundqvist tel 0910-151 20, 070-35 65 008, jonas@berattarfestivalen.se

Högupplösta pressbilder och ett fullständigt program hittar du här ››

Följ oss på Twitter: @berattarfest #berattarfest  och Facebook.