[PRESSRELEASE] Den engelsk-norska berättaren Georgiana Keable är klar för Tell Me A Story, den internationella berättarkonferensen i Skellefteå 27–28 mars.

Georgiana Keable ersätter Radioteaterns chef, Stina Oscarsson, som fått förhinder och tyvärr inte kan medverka i konferensen.

– Men Georgiana är en fullgod ersättare, en toppkompetens inom berättarrörelsen, som vi är stolta över att presentera, säger Jonas Lundqvist, projektledare.

Under rubriken ”Ordens makt” kommer Georgiana Keable att föreläsa om ordens kraft i en värld där vi allt mer vänder oss bort från naturen. Hennes föreläsning är ypperligt exempel på tillämpat berättande, vilket är konferensens tema.

Georgiana Keable är en pionjär inom berättarrenässansen i hemlandet England och i Norge där hon numera verkar. År 2002 grundade hon Fortellerhuset som arbetar med flerspråkigt berättande, och de senaste 16 åren har hon undervisat i storytelling vid Oslo Universitet.

Georgiana uppehåller sig gärna vid berättelser som kretsar kring den moderna människans förhållande till naturen. Ett exempel är sommaren 2012 då hon vandrade hon Lofoten runt och samlade berättelser om hur människa och natur samverkar. Mer om Georgianas verksamhet finns i hennes blogg Legendhunting: http://legendhunting.wordpress.com/

Tell Me A Story är en konferens som tar ett helhetsgrepp kring berättandet. Den riktar sig till alla som tror på berättandets kraft att stärka, läka, utveckla och påverka med syftet att stärka kompetensen för alla deltagare.

Bland föreläsarna märks Per Schlingmann, PR-konsult och Moderaternas tidigare chefsstrateg, Roi Gal Or, International School of Storytelling UK, Abbi Patrix, grundare av Compagnie du Cercle, Christina Claesson, programledare för Retorik i P1, och Ida Junker från Fabula Storytelling. Föreläsningar varvas med workshops om allt från att förändra världen med berättelser till att våga tiga!

Tell Me A Story är en del av Berättarfestivalen i Skellefteå som genomförs 24–30 mars.

—————————————————————————————————-

För intervjuer och mer information om Tell Me A Story och Berättarfestivalen,
kontakta Jonas Lundqvist tel 0910-151 20, 070-35 65 008, jonas@berattarfestivalen.se

Högupplösta pressbilder och ett fullständigt program hittar du här ››

Följ oss på Twitter: @berattarfest #berattarfest  och Facebook.