[Pressmeddelande 13 januari 2016] Kulturen tar plats i BizBuz – Skellefteås näringslivsvecka. Det är kulturnätverket Kulturkraft som arrangerar ett frukostmöte med rubriken Kultur – en investering för framtiden?

Mötet handlar om kulturlivet som resurs för Skellefteås utveckling och näringsliv. Vilken betydelse har kulturen i de utvecklingsprocesser som pågår i Skellefteå – i synnerhet 2030-strategin?

Möt Fransesca Quartey, vd/teaterchef på Västerbottensteatern, och Anders Hettinger, marknadsansvarig PwC. Med utgångspunkt i erfarenheter från bland annat studiebesök i Liverpool ger de oss sina perspektiv på kulturen som drivande kraft i tillväxt och utveckling med sikte på 2030-målet.

I ett panelsamtal, där även publiken inbjuds att delta, diskuteras sedan frågor som:
Vad kan kulturlivet konkret tillföra? Hur kan vi mixa institutionellt/professionellt kulturutövande med den ideella verksamheten?
Kan icke-kommersiell kultur ha betydelse för affärsriktad verksamhet? Kan detta i sin tur skapa utrymme för fler yrkesverksamma inom kulturområdet? Hur kan vi involvera nya Skelleftebor i detta?

I panelen finns, förutom Fransesca Quartey och Anders Hettinger, Maria Broman, vd på Visit Skellefteå, Marie Mandalh, producent på Teater Bartolinis och projektledare för kulturturistiska projekt, Andreas Löwenhöök, politiker (m) i bl a kommunstyrelsen, Martin Hedqvist, marknadschef Medlefors Folkhögskola & konferens och Emily Hopkins, konstnär.
Samtalsledare: Per Strömbro.

Mötet inleds med stillsamt morgonmingel, frukost och soft musik av ”Hans tjej” – Judith Bahta och Arnaud Spicq.

Arrangör: KulturKraft – Skellefteås kulturnätverk

Fri entré, frukost kan köpas.
Frukost och underhållning från kl 7.30, föreläsningar och samtal startar kl 8.00.

Frukostmötet är en av flera programpunkter under dagen med samlingsrubriken Kommunikation på fyra sätt. Det är även BizBuz-program 26/1 och 28/1.
För mer information och anmälan: bizbuz.se

BizBuz är en vecka skapad för att lyfta fram den bredd, framåtanda och dynamik som gör Skellefteå framgångsrikt. Tillsammans inspirerar vi, vidgar vyer och sprider ny kunskap genom möten, föreläsningar och samtal. Under några dagar i januari sätter vi fokus på delar av det spännande näringsliv som finns i Skellefteå. Veckan kulminerar i Alvargalan fredag 29/1.