Författaren och det litterära uttrycket i en digital värld – seminarium den 10/4 i Skellefteå under Berättarfestivalen

Länsbiblioteket arrangerade under Berättarfestivalen en seminariedag på temat Författaren och det litterära uttrycket i en digital värld. Här kan du se filmerna från dagen.

Hur behöver författaren förändra sitt litterära uttryck när hen skriver för olika digitala plattformar och publikationsformer? Vad händer med språket? Vad händer i mötet med läsaren? Hur behöver författaren förändra sitt litterära uttryck när hen skriver för olika digitala plattformar och publikationsformer? Vad händer med språket? Vad händer i mötet med läsaren?

Det är frågor som ställdes, diskuterades och prövades i seminariet som riktade sig till alla som är intresserade av att skriva och läsa.

Seminariet genomförs under Berättarfestivalen i Skellefteå tisdagen den 10 april och arrangerades av Länsbiblioteket i Västerbotten, i projektet ”Läslitt i härlitt!”, som har fått stöd av Kulturrådet.

Kontakt: Carl Axel Gyllenram, bibliotekskonsulent/litteraturfrämjare, carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se, tel 070-258 57 26.

FILMER:

Författaren Daniel Åberg: Hur påverkas det språkliga uttrycket i en roman främst avsedd att lyssnas på och inte läsas?

Författaren Theres K Agdler berättar om NORRLANDS FUTURUM, ett litteratur- och konstprojekt om Norrlands och bokens framtid.

Tænd Litteraturen! Hvad er en digital forfatter? Hvordan ser en poesimaskine ud? Martin Campostrini, Projektleder Turn on Literature, Roskilde Bibliotekerne och Allan Thomsen Volhøj, Projektkoordinator Turn on Literature, Roskilde bibliotekerne.

Poeten och den norska poesimaskinen – den norske poeten Morten Langeland.