Temat för stipendiet Berättarkraft 2019 är skräckslagen. Vi tror att vi alla är skräckslagna inför olika saker och i olika situationer.

För en del är skräckslagen tanken på att tala inför folk, för andra klimatångest, fobier, nya jobb, flytt, demokratins framtid, monster under sängen eller ett frieri.

Berättarkraft är ett muntligt berättarstipendium där vi välkomnar berättelser i olika genre. Allt från vardagsrealism till rysare, saga eller fantasy. Det kan bli dokumentära och självupplevda livsberättelser, historiska berättelser eller något helt påhittat. Det viktigaste är lusten att berätta och viljan att via Berättarkrafts workshop arbeta med berättelsen fram till ett muntligt framförande på finalen.

Sista ansökningsdag 30 april 2019
Finalen på Berättarkraft har alltid legat under Berättarfestivalen i Skellefteå. Eftersom festivalen är flyttad från våren till hösten 2019 har vi valt att synkronisera Berättarkraft på samma sätt. Sista ansökningsdag blir därför den 30 april 2019.

Vad skrämmer dig? När tycker du att skräckslagen är ett adekvat uttryck? Berätta för oss! Du kan söka både muntligt och skriftligt. Mer information om detta och ansökningsblankett finns här»

Berättarkraft är ett samarbete mellan Skellefteå Kraft, Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern och Berättarfestivalen.