Press

För pressbiljetter, information och förmedling av kontakter, kontakta kommunikatör Jonas Lundqvist, 070-35 65 008, jonas.lundqvist@vasterbottensteatern.se

Pressmeddelanden och pressbilder från Berättarfestivalen publiceras i Västerbottensteaterns nyhetsrum på Notified. Gå gärna in och följ nyhetsrummet!

Publiceringsrätt: Pressbilder är fria att använda i media under förutsättning att  Berättarfestivalen i Skellefteå och fotografens namn anges i direkt anslutning till bilden.

Aktuellt program: Berättarfestivalen har ett omfattande program som från 31 augusti successivt kommer att publiceras på webben fram till festivalstart. Ändringar och kompletteringar kan komma att ske fram till och även under festivalen. Senaste version finns alltid här på webben.

Berättarfestivalen 2019 genomförs 14-20 oktober. Förutom program i centrala Skellefteå, med Nordanå och Västerbottensteatern som nav, arrangeras vanligtvis aktiviteter på flera orter runtom i Skellefteå kommun, bland annat på biblioteken. Huvudarrangör är, sedan 2018, Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern, i samverkan med Skelleftebygdens berättarförening och en mängd lokala arrangörer i samt Västerbottens museum, Kulturavdelningen/Skellefteå kommun och Skellefteå museum.

Resa och bo: Till Skellefteå flyger man med SAS från Arlanda på en knapp timme, flygbuss från flygplatsen till Skellefteå centrum tar ca 30 minuter. Tåg bokas på SJ.se
Information för besökare finns på visitskelleftea.se
Karta över Skellefteå med Nordanå markerat finns här.