onsdag 20 apr kl 19.00-22.00

Arkiv 2016: North Tell - ung berättarfest

NORTH TELL är en mötesplats för ungas berättelser om vår tid, om livet, om framtiden, om oss alla. Livsberättelser, traditionella historier från norr, poesi, sånger, texter, rap, musik, nycirkus och spoken word får plats på scen. Möt en ny generation berättare! Programmet är skapat av, med och för unga.

 Scenen kommer att fyllas med ett gäng lokala förmågor och några hemvändare, med en mångfald av unga talanger som mixar uttryckssätten, som har ett starkt engagemang, och som bär på viktiga berättelser om vår tid.

Marina Georgesqu, nycirkusartist och Malin Åberg som från trapetsen bjuder på poesi.

Marcus Ander Andersson, stand upkomiker som tror på att ge tillbaka till samhället. När han dör tänker han därför sorteras som biogas för att etanolkompensera.

Simeon Da Costa Maya och Mikael Nygren som båda gick estetiska programmet/teater i Skellefteå och som numera arbetar inom scen, dans och film och som hösten 2016 sätter upp en berättarföreställning. Under North Tell får ni ett smakprov ur deras berättarföreställning. 

En stor grupp berättare från Edelviks folkhögskola skådespelarlinjen, Elin Lindgren, Sara-Lisa Sandberg, Agnes Sundbom, Isabell Söderlund, Christina Gustavsson, Linus Mossberg och Linn Edman  som bjuder på sin berättarkonst.

Möt även elever från teaterskolan och Athena som visar sin senaste film, Hanna Sundin singer songwriter och Prospekt Mira som är kvällens band. 

Kvällens värdar är  Pone Shams Hakimi och Grevy Malombo. Det är två unga berättare med ett minst sagt internationellt perspektiv som nu återvänder till Skellefteå för att vara programvärdar för North Tell. 

Pone Shams Hakimi är berättare med rötterna i Iran, uppvuxen i Skellefteå och numera med hela världen som sitt arbetsfält. Pone har deltagit i Skelleftebygdens berättarförenings utbyten med Migration Theatre i Bologna och Warszawa. Idag studerar hon vid Göteborgs Universitet.

– Jag är verkligen hedrad över att få komma tillbaka till min hemstad och vara med på detta fina arrangemang som North Tell är, säger Pone.

Grevy Malombo är sagoberättare med rötter i Kongo, uppvuxen i Skellefteå och en av de första unga berättarna som Skelleftebygdens berättarförening utbildade. Grevy har deltagit i föreningens utbyten med Migration theatre i Bologna och Warszawa. Idag studerar han vid Luleå Tekniska Universitet. Grevy var med redan för några år sedan när de här unga berättarkvällarna blev ett återkommande inslag på Berättarfestivalen i Skellefteå. 

NYA SAMARBETEN
Nytt för i år är att vi samarbetar redan från start med skådespelarlinjen på Edelviks folkhögskola. De är med och formar innehållet tillsammans med Berättarföreningen, Kulturföreningen Mullberget och Ramy Mohammed verksamhetsutvecklare på ABF.

Kafé Hjortronlandet har Pop-Up Cafe´innan programmet startar, välkommen att köpa fika från kl 18.00 

Kolla in vad som hände på North Tell 2015 ››

Plats: Hallen, Nordanå.
Fri entré!
Arrangemanget är drogfritt.

 

 

 

Hallen, Nordanå

Skellefteå

Längd: 3 tim 0 min

Arr: Skelleftebygdens berättarförening, Edelviks folkhögskola, Kulturföreningen Mullberget, ABF, och Berättarfestivalen.

För/med unga
Musik
Nordanå

Öppet för alla