onsdag 5 apr, fredag 7 apr kl 12.00-13.00

Arkiv 2017: Berättarlunch: Skogens konung

En berättarföreställning om älgar och insekter, arvstvister och Julius Ceasar, och om när en liten pojke fick sin första yxa. Framförd av Greger Ottosson.

Det finns många skogsägare i Sverige och skogen i sig innebär en stor inkomstkälla, en del av vår välfärd. Men skogen betyder ju så mycket mer än bara pengar... 

Den är vila, minnen och dofter. Skogen är ens barndom, den kan omfamna och skrämma. Skogen är mytiska gestalter som mjukt tassar omkring i mossan och troll som vilar i klippskrevorna. 

Skogen är hej svejs i lingonskogen och hem för allehanda krypare och kravlare och flygfän.

I Skogens Konung får vi följa Robert Marklund och hans något komplicerade relation till sin pappa Verner. Livet för Robert blir inte lättare efter Verners bortgång, då det visar sig att det finns ett halvsyskon vid namn Verna. 

Nu börjar en tragikomisk strid om Verners tillgångar, då framförallt hans skogsfastighet som värderats till flera miljoner kronor. 

Men det är också en berättelse om pojken Greger och hans farfar, om en uppväxt i skogen, i skugglandet mellan hav och fjäll. 

Med musik, skådespeleri och berättande ger sig Greger Ottosson i kast med både skrönor och verkliga händelser, väver dem samman och till slut handlar allting om vårt förhållande till skogen - avverka eller skövla? Vårda eller kalhugga?

Och vem är egentligen Skogens Konung?

Manus och regi: Martin Lindberg
Medverkande: Greger Ottosson

Berättarlunch med teater och mat. Sparrissoppa med kokt ekologisk ägghalva och räkor
OBS! Kom i god tid - mat serveras från kl 11.30.

Biljetter: 210 kr inkl. soppa. SLUTSÅLT! Stor efterfrågan och kölista så meddela om du inte behöver din biljett. Kontakta Maria Asserud, Västerbottensteatern, 0910 – 71 56 20  Maria.Asserud@vasterbottensteatern.se
Biljettköp:
Onsdag 5/4 kl 12.00: tickster.com »
Fredag 7/4 kl 12.00: tickster.com »
Eller kontakta Västerbottensteaterns biljettservice, tel 0910 – 71 56 20 Mia Asserud.

 

Västerbottensteatern, caféscenen

Skellefteå

Längd: 1 tim 0 min

Arr: Västerbottensteatern

Teater
Musik
Mat och berättande
Västerbottensteatern

Öppet för alla