fredag 7 apr kl 18.00-22.00

Arkiv 2017: Story Night: helkväll med tre föreställningar

En föreställning med topprecensioner över hela världen, en trio från tre länder och en påminnelse om att köpa mjölk och skaffa barn. Dessutom en extrainsatt underhållande berättare av högsta klass. Välkommen till en helkväll med flera högklassiga berättarföreställningar och trivsamt umgänge med servering. 

OBS! Programändringar! Extra extra - read all about it!

Scorch på Västerbottensteatern. Av tekniska skäl har vi tvingats flytta föreställningen Scorch till Västerbottensteatern. Förutsättningarna på Hallen var inte tillräckliga för att ge konstnärlig rättvisa åt den fantastiska föreställningen Scorch. Så vi välkomnar publiken till Västerbottensteatern kl 18.00 för att se Scorch. Kvällen fortsätter sedan med Ingela Walls Kom ihåg att köpa mjölk och skaffa barn samt 3Troubadors med Mobile Dreams i Hallen. Det finns ett mindre antal platser kvar på Scorch, biljetter vid dörren. 

Extrainsatt! Story Night blir bara mer. I sista stund insatt, berättarprogram med Pelle Olsson – en suverän underhållare och leverantör av moderna skrönor, i en form oftast gränsande till stand up. Pelle finns på Hallens scen från kl 18.00 – perfekt för den som inte kan se Scorch. Glid in, ta en kopp kaffe, ett glas vin eller en öl, nåt gott att tugga på och slå dig ner vid caféborden för en helkväll!

Köpta biljetter gäller fortfarande för hela kvällen, inledningsvis parallellt i två lokaler.

Programmet:
18.00 på Västerbottensteatern: Scorch (se presentation nedan). Ev. kvarvarande biljetter vid dörren. Köpta biljetter (150 kr) gäller för hela kvällen, inkl fortsättningen på Hallen.

18.00 i Hallen, Nordanå: Pelle Olsson on stage. Biljetter (150 kr) vid dörren, gäller för hela kvällen.

ca 19.30  i Hallen, Nordanå: Ingela Wall – Kom ihåg att köpa mjölk och skaffa barn

ca 21.00 3Troubadors – Mobile Dreams

Hallen på Nordanå blir en berättarhall med stories, servering och skön atmosfär. 
Servering: försäljning av fika, vin, öl och alkoholfria alternativ samt lättare mat som paj på pulled prok eller vegetariskt alternativ, tortillachips, guacomole med mera.

Scorch med Amy McAllister, Belfast, Nordirland
Helt enkelt världsklass! Scorch har fått lysande recensioner världen över. Och utmärkelserna har ramlat över Scorch: The Holden St Theatre Award, the Summerhall Venue Best Actor Award at Edinburgh Fringe Festival 2016,  Irish Times Best New Play 2015 och Best Theatre Script at the Writers Guild of Ireland ZeBBie Awards 2016.

Amy McAllistair har vi sett i svensk TV i serien Barnmorskan i East End. Amy fanns också med i en framträdande roll som syster Anunciata i filmen Philomena. Recensioner med 5 stjärnor finns bland annat i Broadway Baby » och Edinburgh Festivals Magazine ».

Scorch är en originaluppsättning skriven av Belfastbaserade manusförfattaren Stacey Gregg. Föreställningen diskuterar de normer som länge har skapat vår inställning kring sexualitet och genus. Föreställningen spelas på engelska.

KOM IHÅG: köpa mjölk, skaffa barn med Ingela Wall, Umeå
En underhållande och utmanande estradpoesi- föreställning om att skaffa barn. Betoningen ligger på om det verkligen bara är att ”skaffa”. Vi får följa drömmarna, tvivlet och de innersta tankarna kring att vilja, hoppas, vänta och föda barn. Allt färgas av Ingela Walls humor, ordbriljans och vassa iakttagelseförmåga. Hon lyfter fram känslorna bakom gravida magar och klyschorna kring desamma. En känslomässig och scenisk berg-och-dalbana med och av Ingela Wall. 

Mobile Dreams med 3Troubadours från Finland, Norge, Belgien
En poetisk, komisk och varm berättarföreställning om människans eviga sökande  efter sanning och sammanhang, frihet och skönhet. I Mobile Dreams växlar språket lekfullt mellan engelska, norska, finska och holländska. Men föreställningen är lätt att ta till sig oavsett språk.
3Troubadours består av Markus Luukkonen, Finland, Torgrim Mellum Stene, Norge och Tom Van Outryve, Belgien.

Biljettpris: 150 kr
Biljettbokning: tickster.com
eller Turistbyrån Skellefteå, tel 0910 - 45 25 15
Begränsat antal platser (120).
Försäljning vid entrén av platser som eventuellt blir lediga under kvällen  (3 förest. som pågår kl 18-22)
Förköpta platser måste tas i besittning senast vid kvällens start kl 18.00. Insläpp från 17.30.

 En trailer med Ingela Wall finns här hos MittMedia »

 

Hallen, Nordanå

Skellefteå

Längd: 4 tim 0 min

Arr: Berättarfestivalen

Teater
Nordanå

Öppet för alla