tisdag 4 apr kl 12.00-13.15

Arkiv 2017: Teater: Ankomsten

En magisk föreställning om att börja om på nytt. 

En man lämnar sin familj, korsar havet och söker en ny och ljusare framtid i en ny värld. Men han talar inte språket, förstår inte sederna och blir förvirrad av alla mystiska och underliga ting och vanor. I den grafiska romanen av Shaun Tan innehåller berättelsen inga ord, endast bilder. I teateruppsättningen av Teateri talar skådespelarna ett påhittat och otydbart språk. Trots svårigheterna att kommunicera måste han hitta tak överhuvudet, mat och ett jobb. Längs vägen får han hjälp av ett antal välvilliga främlingar, som alla bär på sin egen historia.

Regissör är Thaddeus Phillips är känd för att ha regisserat flera off-Broadwayföreställningar samt som scenograf och skådespelare inom tv och film. På hans CV märks 17 Border Crossings, Flamingo/Winnebago & Lost Soles, The Amazing Spiderman 2 och Narcos.

Shaun Tan är en Oscarsbelönad australiensisk författare och illustratör som gett ut 20-talet böcker. Ankomsten är den mest berömda.

Ankomsten är en produktion från Teateri, fri professionell barn- och ungdomsteatergrupp från Jönköping.

Regi: Thaddeus Phillips
Scenografi: Lars Jansson
Musik: Juan Gabriel Turbay
Medverkande: Christian Arin, Nanny Nilsson, Martyna Lisowska och Sam Rigi

Föreställningen har fått mängder av lovord.  "Ett vemodigt och vackert mästerverk” som det bland annat heter i DN:s recension som fortsätter: “Tråden är ett varsamt förmedlande av att lämna och tvingas ankomma." "Att möta total motvilja liksom att värmas av empati.”

Se trailer här nedan.

Fri entré, men biljett krävs.
Biljett kan hämtas i Nordanås reception, tel 0910-73 55 10.

 

 

Nordanåteatern

Skellefteå

Längd: 1 tim 15 min

Arr: Skellefteå kommun

Teater
För/med unga
Musik
Nordanå

Öppet för alla