torsdag 6 apr kl 16.00-18.00

Arkiv 2017: EN BIT AV MIG - berättarteater

Musikteater Unna presenterar musik- och berättarföreställningen ”En bit av mig” som baseras på nyanlända ungdomars och barns egna berättelser.

Föreställningen handlar om att minnas sitt hemland och sina vänner och om framtidshopp i ett nytt land. ”En bit av mig” är ett konstnärligt samarbete mellan guldbaggenominerade filmskaparen Ida Lindgren, scenberättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev.

Barnen finns på scenen genom filmer och ljudinspelningar vilket skapar en äkthet till deras sanna berättelser. Föreställningen är ett brev från barnen till publiken och berättaren och nyckelharpsspelaren är barnens representanter på scen. Tillsammans skapar de konstnärliga uttrycken en både lyrisk och fullkomligt äkta föreställning.

Föreställningen är ca 40 min lång. Därefter workshop för den som önskar.

Workshopen

För den som önskar finns en unik möjlighet att lyssna på hur dramapedagogen Johan Theodorsson planerade och utförde ett berättarprojekt med 180 elever i föreberedelseklasser i Sigtuna. Syftet med projektet var att stödja lärarna i språkundervisningen och vara identitetsstärkande för eleverna.

Under workshopen får du pröva några av de övningar som ingick i projektet. Johan guidar dig genom de metoder och övningar som pedagogerna använde för att få eleverna att skapa starka, oväntade berättelser, alla fick jobba fram sina berättelser med tre estetiska uttryck: muntligt berättande, skrivet språk och måleri. Berättarmagi skapades gång på gång på gång…

Workshopen leds av scenberättaren och dramapedagogen Johan Theodorsson

Gratisbiljetter finns att hämta i Kundtjänst Stadshuset

OBS max antal biljetter per person är 4

 

Arenan Campus

Skellefteå

Längd: 2 tim 0 min

Arr: Skellefteå kommun, Skolkontoret

Teater
Seminarie/föreläsning
Musik

Öppet för alla