söndag 9 apr kl 15.00-16.00

Arkiv 2017: Sluta aldrig gå - Vi alla bär på en historia och alla historier räknas

Ett högst personligt berättarprogram av författaren Christina Rickardsson.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel.

Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal  adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Christina vill genom sitt arbete jobba för att öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Christina kommer att dela med mig lite av min historia och prata om varför historier är viktiga och att allas historier räknas.

Biljetter: 100 kr, betalas vid entrén, kontant eller swish.

Servering; Nordanås servering.

Kontakt:  Studieförbundet Bilda Cathrine Enqvist; 076-8916101

Böcker kan köpas och signeras efter berättarföreställningen. 

 

Nordanåteatern

Skellefteå

Längd: 1 tim 0 min

Arr: Studieförbundet Bilda

Nordanå

Länk: http://christinarickardsson.se

Öppet för alla