måndag 24 mar kl 19.00-20.30

Arkiv 2014: Invigning av Berättarfestivalen

I år sparkar vi igång berättarveckan med en rejäl invigning på Nordanåteatern. Kvällen bjuder både på formell invigning och informell berättarunderhållning i salig och trevlig blandning.  

Invigningstalare är Kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg.
Talar gör även Kristina Sundin-Jonsson, kommunchef i Skellefteå.

Vår ciceron under den fortsatta kvällen är Fransesca Quartey, chef på Västerbottensteatern. Fransesca bjuder också ett musik- och berättarprogram baserat på Billie Holliday's liv. Den kanske mest personliga rösten i jazzhistorien hade formats av ett ofta trasigt liv i ett samhälle där en svart sångerska inte fick något gratis. Fransesca kompas av Mikke Johansson, bas, Peter Melender, trummor och Olaf Schneider, piano.

Mer berättarunderhållning under invigningskvällen:

Ellenor Lindgren och Saga Eserstam, Teater Bartolinis, har gjort stor succé med bland annat sin föreställning Fishtank. Vad som händer invigningskvällen väntar vi alla med spänning på att få veta....

Pär-Erik Wikström är Burträskar'n som blivit en av de stora berättarna i bygden kring Berättarnas stad. Han ger ett smakprov ur sin nya berättarföreställning Skogshuggarna som spelas på tisdag 25/3.

Frida Selander, artist och låtskrivare, aktuell under veckan med Musik-talkshow: Säg det med toner ... eller med ord!

Stig Östman är bland annat uppskattad som berättare av Torgny Lindgrens historier. Ikväll ger han en försmak av Man tål ju inte vad som helst som spelas torsdag och fredag under festivalveckan.

Roland Gerkman, 27 år, är en berättare som studerar på skådespelarutbildningen på Edelviks folkhögskola. Han berättar en absurd och rolig berättelse om en annorlunda pojke från Åsträsk, en berättelse som han själv har skrivit. 

Fri entré. Ingen paus. Fikaförsäljning i Nordanåcaféet innan föreställning.

Nordanåteatern

Skellefteå

Längd: 1 tim 30 min

Arr: Berättarfestivalen

För/med unga
Musik
Nordanå

Öppet för alla